‘Eigenlijk zonde om weg te gooien’.

Hoe vaak zeggen we dat niet? Bij Bos maken we er echter werk van. Handwerk zelfs. Bij de sloop van gebouwen blijft er vaak veel bruikbaar materiaal over. Materiaal dat we graag teruggeven aan de eigenaar. Maar dan in een andere vorm. Onze gouden combinatie – sloopbedrijf én houtloods – maakt het mogelijk. Ons laatste project: van gesloopte kozijnen van Amerikaans grenen maakten wij een prachtige robuuste eettafel. Een uniek staaltje vakmanschap. Of zoals wij zeggen: circulair bouwen in optima forma!

 In de pdf ziet u hoe de metamorfose in zijn werk gaat:

 1. Bos Sloopwerken sloopt het gebouw en houdt de kozijnen van Amerikaans grenen – inmiddels een zeldzame houtsoort – zorgvuldig apart.
 2. De kozijnen komen binnen bij Bos Houtloods.
 3. De vakman verwijdert spijkers uit de kozijnen en schaaft het hout glad.
 4. Daarna lijmt hij de planken aan elkaar vast.
 5. De poten worden gelijmd waarna alles moet drogen.
 6. Tot slot wordt de poten op het tafelblad gemonteerd.
 7. En voilá: een bijzondere handmade tafel, enig in zijn soort!

Balkhout en alle droge houtsoorten op maat zagen in eigen houtzagerij

Bos Houtloods Mijdrecht is het adres als het gaat om hout. U kunt bij ons terecht voor balk- en plaatmateriaal. Maar ook voor al het hout in uw tuin is Bos Houtloods het juiste adres, of het nu gaat om vlonderplanken, tuinschermen, op maat zagen of tuin accessoires. Wij hebben het of wij maken het.

Zoekt u een nieuwe vloer voor binnen? Wij leveren bijna alle soorten balkhout inclusief de juiste ondervloer en materialen. Bekijk de mogelijkheden in onze showroom in Mijdrecht. Houten tafels maken wij voor u op maat. Kom met uw eigen ontwerp en wij helpen, adviseren en maken uw tafel naar wens.

Keraliet of Plafondsystemen? Kom gerust langs in onze vestiging in Mijdrecht voor een advies op maat.

Wat is sloophout?

Sloophout is een gebruikt soort hout. Dit hout is al eerder gebruikt voor bijvoorbeeld een houten deur of een houten tafel en vervolgens weer ‘gesloopt’ om het te kunnen hergebruiken. Hoewel je bij Sloophout vooral eikenhout zal tegenkomen, kan sloophout bestaan uit verschillende soorten hout. Denk hierbij bijvoorbeeld aan vuren of grenen. Alle soorten sloophout kunnen wij verwerken mits droog aangeleverd.

De voordelen van sloophout

Het kiezen van sloophout brengt een aantal belangrijke voordelen met zich mee. Omdat je je hier misschien niet altijd bewust van bent, hebben wij de belangrijkste op een rijtje gezet.

Duurzaamheid

Het eerste voordeel van het gebruik van sloophout is een inkoppertje. Doordat het hout al afkomstig is van eerder gemaakte meubels of kozijnen, kun je het een tweede leven geven. Hierdoor is het niet nodig om weer nieuwe bossen te kappen en zorg je ervoor dat de natuur beschermd blijft. Hiernaast hoeft het sloophout ook niet te worden vernietigd, wat ook weer milieuschade toebrengt. Een win-win situatie voor jou en de natuur!

Unieke meubels

Doordat een meubel van sloophout gemaakt wordt van eerder gebruikt hout, brengt jouw meubel altijd een stukje extra geschiedenis met zich mee. Zo is het bijvoorbeeld niet ongebruikelijk dat het sloophout tafel bestaat uit planken met oude verflagen, gebruikssporen of aparte kleuren. Wij mixen deze planken en het stellen het sloophout samen tot één geheel. Hierdoor zal ieder sloophout meubel er anders uit zien en heb jij een unieke tafel, kast of deur op maat.

Diverse patronen

Doordat een tafel van sloophout is gemaakt uit diverse planken en panelen zijn wij in staat om diverse patronen te gebruiken. Dit zijn dus andere motieven dan het ‘normale’ legpatroon. Hierdoor wordt jouw tafel nog persoonlijker en compleet uniek. Bij een sloophouten tafel kun je bijvoorbeeld denken aan de volgende motieven:

 • Visgraat tafel: het visgraat motief is een benaming voor de legwijze van de sloophouten planken. De linkse en rechtse delen worden onder een hoek van 90 graden gelegd. Hierbij ligt de kopse kant van de plank haaks tegen de lange zijde van de plank ernaast.
 • Hongaarse punt: dit is een alternatief op de visgraat tafel. Hierbij liggen de planken onder een hoek van 60 graden en sluiten ze netjes aan. Je kunt hierbij denken aan een sergeantstreep.
 • Mozaïek motief: dit is een van de meest excentrieke ontwerpen die je kunt kiezen als tafelblad. Het sloophout wordt gemixt gelegd in een mozaïek patroon en brengt een unieke uitstraling met zich mee.

U kunt bij ons terecht voor:

 • Houtbewerking, zowel handmatig als machinaal
 • Frezen
 • Schaven
 • Zagen
 • Afkorten
 • Inmeten
 • Op maat maken van hout en plaatmateriaal
 • Voor ramen, deuren, kozijnen, trappen, tafels, keukenbladen, kasten en nog veel meer
 • Bijzondere houtsoorten zoals meranti, bamboe, teak, red ceder, Douglas, jatoba, merbau, mahonie
 • Profielen, lijsten
 • Houten vloeren (o.a. eiken, grenen, essen, beuken)
 • Bewerking van alle houtsoorten droog aangeleverd
 • Wij kunnen alles in serie produceren bijvoorbeeld vloeren gemiddeld 100 a 150 m2 per dag

Meer informatie nodig? Neem dan contact op!

Laatste nieuws